Natuurlijk gezond

Kindertandheelkunde

De behandeling van uw kinderen heeft bij ons een zeer hoge prioriteit. Uw peuters zijn vanaf hun tweede jaar bij ons welkom. We maken hen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de kindertandverzorgster, de tandarts en de gang van zaken in de praktijk.

Een gezond melkgebit is van groot belang; gezonde tanden en tandvlees geven immers geen pijn en er zijn geen behandelingen nodig. Een gezond melkgebit betekent ook dat het blijvende gebit op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorbreken, waardoor de noodzaak voor een beugel minder wordt.

Door regelmatig, elk half jaar, de mond te laten controleren bouwt uw kind vertrouwen op. Angst voor de tandarts wordt op deze manier voorkomen. Mocht blijken dat het toch nodig is om een behandeling uit te voeren, dan kent uw kind de gang van zaken en is het vertrouwd met de behandelruimtes en de behandelaars.
Lees meer

De behandeling van uw kinderen heeft bij ons een zeer hoge prioriteit. Uw peuters zijn vanaf hun tweede jaar bij ons welkom. We maken hen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de kindertandverzorgster, de tandarts en de gang van zaken in de praktijk.

Een gezond melkgebit is van groot belang; gezonde tanden en tandvlees geven immers geen pijn en er zijn geen behandelingen nodig. Een gezond melkgebit betekent ook dat het blijvende gebit op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorbreken, waardoor de noodzaak voor een beugel minder wordt. Door regelmatig, elk half jaar, de mond te laten controleren bouwt uw kind vertrouwen op. Angst voor de tandarts wordt op deze manier voorkomen. Mocht blijken dat het toch nodig is om een behandeling uit te voeren, dan kent uw kind de gang van zaken en is het vertrouwd met de behandelruimtes en de behandelaars.

Hoe houdt u het melkgebit gezond?  

We kunnen veel doen om het melkgebit van uw kind gezond te houden. Daaraan helpen we mee door de tanden te reinigen en te polijsten, met poets- en voedingsadviezen, fluoride-adviezen en applicaties, sealants, enzovoort.
Maar ook u kunt uw steentje bijdragen:
  • kinderen 0-1 jaar: poets minimaal 1 x per dag met peutertandpasta
  • kinderen van 2, 3 of 4 jaar: poets minimaal 2 x per dag met peutertandpasta
  • kinderen van 5 jaar of ouder: poets minimaal 2 x per dag met fluoridehoudende tandpasta voor volwassenen.
De fluoride in de tandpasta is de belangrijkste factor om gaatjes te voorkomen. Als er voldoende fluoride in de mond aanwezig is (minimaal 2 keer per dag poetsen is genoeg) neemt de kans op gaatjes sterk af.

Waar kunt u nog meer op letten?

Bent u zelf wat gespannen of misschien zelfs bang voor een bezoek aan de tandarts? Laat dat uw kind dan niet merken. Kinderen zijn erg gevoelig voor de stemming van hun ouders. Uw kind kan uw angst of spanning overnemen. Ook een simpele opmerking als “als je flink bent, krijg je…” werkt averechts. Dit geeft uw kind het idee dat er misschien iets ernstigs staat te gebeuren en kan zo angst veroorzaken. Straal daarom vooral rust uit naar uw kind.