Natuurlijk gezond

Esthetiek

Het verfraaien van uw tanden, en dus uw glimlach, noemen we esthetische tandheelkunde. Dit begint al met het reinigen van uw tanden, kiezen en tandvlees. Met gezonde schone tanden en gaaf, ongeschonden roze tandvlees ziet uw gebit er meteen al mooier uit.

Uw gebit wordt bijvoorbeeld mooier wanneer we verkleurde vullingen vervangen. Als dit niet voldoende is om u weer een mooi gebit te bezorgen, kunnen we overwegen om porseleinen schildjes (facings) op uw tanden aan te brengen.

Tot esthetische tandheelkunde rekenen we ook het plaatsen van kronen, implantaten en bruggen en een beugelbehandeling om de tanden weer recht te zetten.

Lees meer

Het verfraaien van uw tanden, en dus uw glimlach, noemen we esthetische tandheelkunde. Dit begint al met het reinigen van uw tanden, kiezen en tandvlees. Met gezonde schone tanden en gaaf, ongeschonden roze tandvlees ziet uw gebit er meteen al mooier uit.

Tanden bleken

Roken, thee, koffie, rode wijn en cola drinken en andere oorzaken zorgen ervoor dat uw tanden verkleuren. Door verkleurde tanden te bleken, brengen we ze vaak weer in hun oorspronkelijke kleur terug. Dit bleken doen we met een pijnloze lasertechniek, omdat bij deze manier van bleken nauwelijks schade aan het gebit optreedt.

Vullingen en facings

Uw gebit wordt ook mooier als we verkleurde vullingen vervangen. Als dit niet voldoende is om u weer een mooi gebit te bezorgen, kunnen we overwegen om porseleinen schildjes (facings) op uw tanden aan te brengen: een permanente en erg mooie oplossing.

Kronen 

Soms zijn ook facings niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de betreffende tand teveel verzwakt is of omdat de beet dat niet toelaat. Dan zijn kronen de aangewezen oplossing. De hele tand wordt dan voorzien van een porseleinen kapje in de vorm en kleur van een gave tand. Voor het maken van facings, kronen en bruggen hoeven we geen afdrukken van uw gebit te maken. We gebruiken daarvoor een speciale mondscanner. Het ‘happen’ behoort hiermee tot het verleden. Nadat we foto’s van uw tanden hebben genomen, maken we via de computer een digitaal model en onderstructuur. Op basis hiervan bakken we in ons eigen laboratorium de facing, kroon of brug in de juiste vorm en kleur.

Cerec:

Bij Tandheelkunde Waanders werken wij veelvuldig met digitale tandheelkunde. Deze technieken maken het mogelijk, dat u binnen een afspraak volledig nieuwe gebitselementen kunt krijgen. Vrijwel zonder pijnklachten en zonder “happen”. Een mondscanner maakt een digitale afdruk van uw gebit en in de computer wordt op basis van dit model een kroon of brug opgemaakt. Vervolgens wordt uit een blokje duurzaam materiaal het gebitselement geslepen, op kleur gebracht en gebakken in een oven. Het resultaat is een duurzame kroon of brug, welke perfect aansluit op uw natuurlijke gebit. Bekijk het onderstaande filmpje om een prachtige indruk te krijgen van de slijptechniek, die bij deze digitale tandheelkunde wordt toegepast:

Implantaten

Wanneer er tanden en/of kiezen bij u ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug te maken of door implantaten te plaatsen.

Tanden rechtzetten

De kleur van uw gebit heeft ook te maken met lichtinval. Ook al zijn de tanden op zich gaaf; ze geven een andere kleur als ze niet recht in de rij staan. Het rechtzetten van uw tanden met een beugel is dan een prima manier om weer een prachtige glimlach op uw gezicht te toveren.

Houd tanden en tandvlees gezond!  

Wàt we ook voor u doen, de basis van esthetische tandheelkunde is en blijft gezonde tanden en vooral gezond tandvlees. Een prachtige bungalow wordt immers ook niet gebouwd op een slechte fundering!