Natuurlijk gezond

Maatschappelijk ondernemen

Project Kenia

 

Sinds 2007 wordt tandarts Ruud Waanders tweemaal per jaar uitgezonden naar Kenia. Eenmaal een periode in het voorjaar en een keer in het najaar. Dit gebeurt onder de paraplu van de stichting tandheelkundeproject Kenia. Deze stichting stelt zich onder meer ten doel tandheelkundige hulp te verlenen aan kinderen in Kenia. De belangrijkste doelstelling is Keniaanse tandartsen te leren hun eigen bevolking tandheelkundige zorg te verlenen.

Verpleeghuizen Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

In verpleeghuis De Molenberg in Groenlo was tot begin 2011 geen tandheelkundige hulp aanwezig. Sinds het voorjaar van 2011 ging tandarts Ruud Waanders en zijn assistente Marion IJzereef eenmaal per 6 weken met een tandartsbus naar De Molenberg en andere locaties van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé om hier zorg te verlenen. Hiermee behoorde veel ongemak voor de bewoners tot de verleden tijd. Inmiddels is deze zorg op andere wijze gerealiseerd.

Lees meer

Project Kenia

Sinds 2007 wordt tandarts Ruud Waanders tweemaal per jaar uitgezonden naar Kenia. Eenmaal een periode in het voorjaar en een keer in het najaar. Dit gebeurt onder de paraplu van de stichting tandheelkundeproject Kenia. Deze stichting stelt zich onder meer ten doel tandheelkundige hulp te verlenen aan kinderen in Kenia. De belangrijkste doelstelling is Keniaanse tandartsen te leren hun eigen bevolking tandheelkundige zorg te verlenen. Voor dat laatste doel heeft de stichting een kliniek gebouwd in Ukunda, in het uiterste zuidoosten van Kenia. In deze kliniek worden Kenianen opgeleid. Tandarts Ruud Waanders is bestuurslid van de stichting en belast met deze opleiding. De uitgezonden tandartsen en hun medewerkers betalen zelf hun reis- en verblijfskosten. Tandarts Ruud Waanders gaat een keer per jaar alleen naar Kenia, en eenmaal per jaar samen met een team van onze praktijk.

Een impressie van de werkzaamheden van de stichting, gefilmd door Alex Vreeman kunt u hier zien.

 

Foto’s van de activiteiten in Kenia in oktober 2013 kunt u bekijken in ons fotoalbum.

Wilt u meer lezen over de Stichting Tandheelkunde Kenia en haar activiteiten, dan kunt u terecht op de site van de stichting: www.tandheelkundekenia.nl

Verpleeghuizen Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

In verpleeghuis De Molenberg in Groenlo was tot begin 2011 geen tandheelkundige hulp aanwezig. Sinds het voorjaar van 2011 ging tandarts Ruud Waanders en zijn assistente Marion IJzereef eenmaal per 6 weken met een tandartsbus naar De Molenberg en andere locaties van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé om hier zorg te verlenen. Hiermee behoorde veel ongemak voor de bewoners tot de verleden tijd.