Natuurlijk gezond

Preventieassistenten

Een preventie assistente is een ervaren tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.

Haar taken zijn met name gericht op het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes (cariës). Daarnaast voert zij enkele genezende handelingen uit bij patiënten met oppervlakkige tandvleesproblemen.

Het takenpakket van een preventieassistente

Geeft voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen, knarsen) op het gebit.

Geeft voorlichting en instructies over gebitsverzorging, zoals poetsinstructies en het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen.

Brengt de conditie van het tandvlees in kaart en doet bacterieel onderzoek.

Verwijdert tandsteen, plak en aanslag boven het tandvlees.

Maakt in opdracht van de tandarts röntgenfoto’s.

Brengt gebitsbeschermende middelen aan, zoals fluoride en EC40.

Dicht groefjes en pitjes in de kiezen af met een kunststoflak (sealen).

Sylvia Hoffman

Functie Preventie assistente, Manager Orthodontie
Omschrijving Een Preventie assistente is een ervaren tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.

De Manager Orthodontie begeleidt u, als patiënt, vanaf de eerste afspraak tot aan het verwijderen van de beugel. Zij is uw aanspreekpunt. Tevens is de Orthodontie Manager verantwoordelijk voor de gang van zaken in onze praktijk als het gaat over de beugelbehandelingen.

Werkzaam sinds 1 oktober 1999
Sluiten

Marion IJzereef

Functie Assistente, Preventie assistente, Manager Implanotologie en Chirurgie
Omschrijving Een Preventie assistente is een ervaren tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.
Werkzaam sinds 1 september 2000
Sluiten

Yvonne Waenink-van den Berg

Functie Preventie assistente, assistente
Omschrijving Een Preventie assistente is een ervaren Tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om

zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.

Werkzaam sinds 8 maart 2004
Sluiten

Resie Van Zutphen-Onstenk

Fuctie Preventie assistente, assistente
Omschrijving Een Preventie assistente is een ervaren Tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.
Werkzaam sinds 19 januari 2004
Sluiten

Floor Mennink

Functie Een Preventie assistente is een ervaren tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is zij bevoegd om zelfstandig een aantal cliëntgebonden handelingen uit te voeren.
Werkzaam sinds 14 september 2015
Sluiten

Mirna Younan

Functie  Preventie Assistente
Werkzaam sinds  10 augustus 2020
Sluiten